Exklusiv bok erbjuds

The Gummesson Collection – The Bibliography of the Postiljonen Sales 2016-2020

Mårten Sundberg är författare till den senaste boken som Nordisk Filateli publicerar. Boken är en bibliografi om de sju auktionerna som Postiljonen genomförde under åren 2016 till 2020 efter Rolf och Per Gummesson. Auktionerna realiserade inte mindre än totalt SEK 35.500.000 kronor.

Mårten Sundberg är en av vår tids främsta kännare av Finlands klassiska filateli, om samlarna internationellt och nationellt som har samlat Finland, samt provenienserna om hur de klassiska objekten har vandrat genom åren.

I bibliografin har Mårten sammanställt slutpriserna på alla objekt som såldes 2016-2020 och presenterar klubbslaget i anslutning till objektens enskilda beskrivningar.

Mårten har också analyserat de sju auktionerna i retroperspektiv och skrivit en analys om försäljningarna (After Auction Review).

Boken omfattar total 584 sidor. Jonas Hällström har gjort bokens design och upplagan är mycket exklusiv med endast 35 exemplar tryckta. Varje bok är numrerad från 1-35, samt signerad av författaren. Boken kostar 2.000 kronor plus frakt och beställs från nordisk@filateli.se så länge lagret räcker.