Nordisk Filateli blir konst – I samurajernas tidsålder

samuraj_01
samuraj_02

Vackra Nordisk Filateli återkopplar många läsare till redaktionen. Inger Helander i Nacka gjorde innehållet i Nordisk Filateli ännu vackrare.

Inger Helander är bildkonstnär med specialitet på kollage i miniatyrformat (10 x 10 centimeter). När hon bläddrade i senaste numret (5-2022) upptäckte hon bilderna som blev hennes senaste verk Valuable Warriors I & II i formaten 10 x 10 centimeter.

Frimärken brukar ju kallas den fattige mannens konstsamling, med referens till frimärksmotivens kontext (sammanhang). Inger Helanders två olika kollage med ”warriors” (krigare) tar sin utgångspunkt i Carl-Henrik Larssons artikel från nummer 5-2022 I samurajernas tidsålder, kompletterat med några bilder från övriga artiklar i nummer 5-2022.

Inger Helanders bildkonst visas på Instagram.

Carl-Henrik Larssons artikel I Samurajernas tidsålder finns som fri läsning i artikelarkivet.