Du kan nu köpa årets 7 specialnummer

Beställ nu eller köp dem på NorrPhil 2022 där vi ses hela den kommande helgen 4-6 november i vår monter!
Specialnummer 6 (2022),
139 SEK (64 sidor)
Specialnummer 7 (2022),
139 SEK (44 sidor)

Konceptet med specialnummer av tidningen har i år blivit lyckosamt med sju olika publicerade. Specialnumren innebär att vi kan publicera specialiserade ämnen som på djupet presenterar forskning, kunskap och dokumentation som tillsammans har ett högt läsvärde, men en mer begränsad och mindre läsarmålgrupp. Specialnumren ingår alltså inte i ordinarie prenumeration.

De senaste två specialnumren presenteras på fredag i samband med NorrPhil 2022 i Täby.

Per Sundberg har ägnat hela sitt samlarliv åt bältespännarfilateli och sin forskning har han publicerat i flera olika sammanhang. Senast i december 2012 publicerade Per sin bok Svenska Tullstämpelmärken 1822–1861. Pers forskning om tullstämpelmärken tar nu plats också i Nordisk Filateli genom att tillägnas ett helt specialnummer riktat till målgrupperna och övriga intresserade läsare. Det är ingen tvekan om när man läser den här uppsatsen av Per att forskningen både är unik, samt viktig för samtiden och framtiden att bevara. 

Per Sundbergs forskningar inom bältespännarfilatelin får ytterligare en plats i Nordisk Filateli genom ett till specialnummer riktat till målgrupperna. I par med Ulf Stenquist, som också är känd för att samla väldigt mycket som är annorlunda, har de tillsammans dokumenterat Svenska postoblater (förslutningsoblater) och postala papperssigill i detta specialnummer 7.

Beställ de nya specialnumren nu för omgående leverans, eller köp dem på NorrPhil. Har du missat några av de tidigare specialnumren finns alla att köpa från tidningsarkivet.

Beställningar skickas till redaktionen nordisk@filateli.se.