Värt 10 miljoner

Ett av världens dyraste brev ”Alexandria Blue Boy” kommer till Stockholm. Se brevet live den 4-6 november!

NorrPhil 2022 kommer att bli årets frimärks- och vykortsutställning i Sverige, men också en folkfest. Utställningen äger rum 4–6 november i Tibble Gymnasium som ligger i Täby norr om Stockholm. Det är endast 15 minuter med pendeltåget från Stockholm City.

Nordisk Filateli kommer att vara på plats. I vår monter kommer vi att visa upp ett av världens dyraste brev: ’Alexandria Blue Boy’ frimärksvärldens egen Romeo & Julia-berättelse. Det är frimärksföretaget H.R. Harmer från New York som har fått låna brevet från dess ägare och tar det med från USA till Stockholm, för att visa det för den svenska publiken i samband med NorrPhil 2022 i Täby.

Frimärket ’Blue Boy’ är från 1845. Det var postmästaren i New York som provisoriskt utgav frimärken innan USA:s första, riktiga frimärken utkom 1847. En som samlar på dessa New Yorks postmästarprovisorer är Stefan Heijtz från Stockholm. I Nordisk Filatelis monter på NorrPhil kommer ett urval från Stefans samling också att visas bredvid ”Blue Boy”. 

Läs mer om New Yorks provisoriska frimärken och USA:s första frimärken i Nordisk Filatelis Särtryck till NorrPhil 2022
Läs mer om NorrPhil 2022 på hemsidan.