Premiärnumret har mottagits väl – många nya prenumeranter senaste veckan!

Feedback_NF_12

Premiärnumret har nu hunnit nå de flesta prenumeranter och det är tydligt att det har mottagits mycket väl hos prenumeranterna. Tack till er som skickat era uppskattningar till redaktionen. Läs gärna den feedback som kommit till redaktionen så här långt (se nedan).

Reaktionerna har också hunnit sprida sig om att Nordisk Filatelis bästa tid är nu. Senaste veckan har nya prenumeranter strömmat in, vilket stärker tidningens framtid. Förberedelserna för nästa nummer är i full gång och vi kan redan nu lova ett omfattande och tjockt nummer i brevlådan den 15 april.

Nedanstående feedback har kommit till redaktionen.

— OOO —

Hej Jonas!

Grattis till ett imponerande premiärnummer! Det ger ett mycket solitt och professionellt intryck redan vid en hastig titt. Och artikelvariationen är också imponerande! Jag tror att Nordisk Filateli med det formatet, den förpackningen och den bredden i än högre grad i sig kan tjäna som ett fantastiskt PR-organ för frimärkssamlandet framöver! Det ger s.a.s. tyngd åt hobbyn. En imponerande start, som sagt!

Hälsningar Morten Persson

— OOO —

Hej!

I veckan kom första numret av den Nya Nordisk Filateli. Jag hade funderat en del på om tidningen skulle behålla samma stil och innehåll som tidigare, eller om man skulle se en förnyelse. Personligen tyckte jag att publikationen hade gått lite i stå och det kändes som om många längtade tillbaka till en bättre gårdag. Att man inte hade kraft att förnya sig.

Vad var det jag fick i min hand? Jo en tidning i ett större format, med ett betydligt lyxigare snitt. Innehållet var mycket mer intressant än de beskrivningarna av olika orter stöttat av lokala utgåvor, och nyhetsrapportering från Norden.

Helt plötsligt fick jag en känsla av att det handlar mera om det som många samlar idag. Klassisk Norden. Nya utgåvor är inget jag är intresserad av, och det tror jag att många håller med mig om. Jag läser däremot gärna om frimärksvarianter, olika stämplar, gamla vykort, och liknande.

Hoppas att ni kan hålla ett liknande typ av innehåll framöver. Då kommer jag definitivt att fortsätta att prenumerera.

Mvh Lars Sjögren

— OOO —

Hej Jonas!

Det är ändock fantastiskt. I detta lilla land Sverige kan det skapas en så här härlig tidskrift. Ett innehåll med både bredd och djup. För en gammal bältespännare har du även tagit med för oss intressant material. Modern, fräck layout! Och där du vågar ta ut svängarna! En tidskrift i och för vår tid! Keep up that good work, Jonas! We are right behind you!

Med fast handslag Claes Hederstierna

— OOO —

Tjena – stort grattis till första numret! Trevlig layout med bokkaraktär och bra innehåll. Ser fram emot kommande nummer!

Hälsningar från ett snörikt och kylslaget Östersund! Jacob

— OOO —

Jonas! Grattis till en fantastisk tidning! Så läckert med formatet, färgerna och framförallt det späckade innehållet. Du är superduktig!

Bästa hälsningar Peter 

— OOO —

Wow, vilken fullträff första numret är! Vit bakgrund och lätt retro gör verkligen att tidskriften sticker ut i mängden. Ett praktfullt 10 öre Oscar II fångar verkligen blicken. Blandning av två, tre och fyra spalter fungera bra eftersom det anpassar texten till materialet. Och jag har inte ens hunnit börja läsa än 🙂

/ Tomas

— OOO —

Hej. Måste först ge beröm för en högklassig tidning! Välkommen som ny chefredaktör!

Mvh Jörgen

— OOO —

Hej Jonas. Stort grattis för ditt första nummer an Nordisk Filateli. Superbra!

Martin

— OOO — 

Gratulerar till en fantastisk tidning. Äntligen händer det något nytt i vår filatelistiska värld. Jag kan tänka mig att pröva på med att lägga ut tidningen i fönstret. Helt klart är att du vänder Dig till en ny målgrupp. Jag önskar Dig verkligen lycka till. Och välkommen när Du hinner att hälsa på hos Din granne.

Mvh Dag Svinhufvud (Contenta Frimärken AB)

— OOO —

Hej Jonas! Elegant nummer av Nordisk Filateli som kom idag.

Hälsningar Jan-Olof Ljungh

— OOO —

Hej. Tidningen kom igår, och jag kan bara gratulera dig till en mycket bra tidning. Ser fram emot kommande nummer.

Hälsningar Sten Olsson

— OOO —

Hei Jonas. Gratulerer med første nummer av en «snygg» og innholdsrik «tidning». Første nummer i postkassen min her i Bærum, Norge i dag (posten deles her ut bare hver annen dag!). Dette så riktig bra ut og lover godt for fremtiden!

Vennlig hilsen Ørn Grahm

— OOO —

Hej Jonas, Och Chefredaktör! Tidningen kom idag, väldigt proffsigt gjord med ny design och intressanta artiklar. Jag började att läsa NF redan i maj 1965, då jag efter jobbet på GP gick till centralstationen för att äta frukost. På den tiden hade man en tidningskiosk där som hade Nordisk Filateli. Jag minns att jag var fascinerad av alla bilder på nya frimärksutgåvor. Jag har också raggat en ny prenumerant till dig, och jag skrev till honom att du med all säkerhet

även skulle skicka med dagens nummer 1.

Bästa hälsningar / Kjell Wikander

— OOO —

Hej! Jag fick det första numret idag. Vilken ansiktslyftning av den. Gratulerar till ett utomordentligt jobb. Den liknar de mer exklusiva tidskrifterna nu har fina bildillustrationer. Hoppas alla läsare uppskattar det. Förstår att du vill skilja den mer från förbundets tidskrift. Du har skaffat många bra medarbetare. Jag ska läsa mer i detalj i lugn och ro.

Bästa hälsningar Roland Nordberg

— OOO —

Hej Jonas. Tidningen kom idag, jag sammanfattar de första intrycken i ett ord: GRATTIS!!!

Bästa hälsningar Bengt 

— OOO — 

Hej Jonas!

Fick första numret i brevlådan för ett par timmar sedan. Grattis till en snygg tidskrift! Tyvärr jobbar jag hemifrån idag så jag måste tillbaka till mina avlönade sysslor, men ikväll ska jag läsa vidare!

Önskar dig stort lycka till med Nordisk Filateli! Hälsar Anders B Lundh

— OOO —

Hej Jonas. Ett Stort Tack för en fin tidning med önskan om en God Fortsättning.

Vänliga hälsningar Christer Grimbrandt

— OOO —

Hej Jonas. Tack så mycket för den riktigt fantastiska tidningen, som nu gör poäng med din nya kraft, fantastiska artiklar och en mycket väl förbättrad layout! Det är också trevligt att läsa artiklar och bidrag från personer som jag träffade vid några evenemang i Sverige, till exempel Tobias och Pers fantastiska bidrag, som jag vill lyfta fram bland de många fantastiska bidragen. Kanske också för att de nämnda artiklarna tillhör mitt samlingsområde.

Med vänliga hälsningar och ser fram emot nästa Nordisk Filateli

Mathias Hapke

— OOO —

Dear Jonas, have just seen and read in the Jan. 2021 issue with new design and layout. GREAT! I am extremely impressed!!!! Highly attractive. Concept is perfect. Very colorful, illustrations (good: not only stamps) occupy about 50% of space! Right so! Other magazines will learn in the long run from your concept and will certainly do ’me too’! Go on with your concept and enthusiasm.

Karl Louis

— OOO —

Hej Jonas. Fick just forsta numret av NF 2021. Wow!! Fantastisk start. Excellent layout och kvaliteteten på innehållet. Detta är verkligen lovande. Ser redan fram mot nästa nummer. Tack!

M.v.h. Stefan Lindfors Plymouth England

— OOO —

Hej Jonas. Jag fick det första numret av ”nya Nordisk Filateli” eftersänd till mig i Spanien häromdagen. Jag vill bara gratulera dig till en väldigt intressant och läsbar tidning. Jag uppskattar de intressanta artiklarna om Oscar och Postemblem. Auktionsrapporterna var också intressanta liksom vinartikeln. Jag tror jag ska köpa det söta vinet Threeskilling yellow! Vore kul att bjuda sina vänner på!

Bästa hälsningar

Åke Rietz

— OOO —

Hej Jonas! Stort grattis till ditt fina magasin som kom med posten idag! Vad jag främst noterar är tidningens innehållsmässiga bredd, den är så mycket mer än bara en frimärkstidning, ja även en kulturtidskrift. Ta bara den trevliga artikeln om viner som kombinerat med filatelistiskt material är väldigt trevlig. Din ledare är också suverän! Som du förstår har jag inte hunnit läsa den omfångsrika tidningen ännu, men det känns fantastiskt bra att du övertagit tidningen!

Några småsaker vill jag som gammal typograf fästa din uppmärksamhet på. Tidningen har väldigt många äldre läsare, därför hade det inte varit fel om brödtexten satts med minst en grad större stil och mindre mellanrum mellan raderna. Bildtexter är vidare satta med ett väldigt magert typsnitt som nästan ger ett gråaktigt och svårläst intryck. Sedan är artikelförfattarnas namn och presentation allra sist satta med en väldigt liten och svårläst grad!

Huvudintrycket är emellertid mycket tilltalande! Det lovar gott, och vi frimärksvänner är väldigt glada över att en så framåt, kunnig och seriös person som du leder tidningen vidare!

Bästa hälsningar!

Peter Larsson

— OOO —

Hei, gratulerer med «nytt» blad, det har virkelig blitt kjempefint 😊

Med vennlig hilsen Rune Øyen | Produktsjef | Divisjon Post| Frimerketjenesten

— OOO —